Museum Belvédère

{print_this_page} Envoyer cette page à un ami Bookmark and Share

In het schilderachtige Oranjewoud, vlakbij het prachtige Landgoed Oranjewoud, ligt Museum Belvédère. Het strak vormgegeven Museum Belvédère is hét museum voor moderne en hedendaagse Noord-Nederlandse kunst.

Het langgerekte museumgebouw vormt een kijkdoos waarin alleen de beleving van de kunst telt. Het moderne gebouw heeft een natuurlijke plaats in het nieuwe landschapspark. Vanuit het museumcafé heeft u een prachtig uitzicht op het bijzondere museumpark met het grand canal, dat de moderne baroktuinen doorsnijdt, en aan het einde daarvan Landgoed Oranjewoud.

De vaste collectie van het museum bestaat uit twintigste-eeuwse en eigentijdse beeldende kunst uit Friesland. Hiermee is Museum Belvédère de thuishaven van de belangrijkste Noord-Nederlandse kunstenaars van de twintigste eeuw. Hun schilderijen worden getoond samen met dat van geestverwanten uit Nederland en Vlaanderen. Tot de vaste collectie horen onder andere werken van Hendrik Werkman, Thijs Rinsema, Jean Brusselmans, Jan Altink, Gerrit Benner, Willem Hussem, Roger Raveel, J.C.J. Vanderheyden en Robert Zandvliet.

Museum Belvédère organiseert ongeveer vijf exposities per jaar. Bovendien vinden er talloze culturele activiteiten als concerten, lezingen en kleine voorstellingen plaats. Rondleiding in zowel het museum als het park zijn op aanvraag mogelijk.

Openingstijden:
Di t/m zo 11.00-17.00 u.
Maandag gesloten
Eerste kerstdag en nieuwjaarsdag gesloten

Contactgegevens:
Oranje Nassaulaan 12
8448 MT Heerenveen - Oranjewoud
Tel: +31(0)513 644 999
E-mail: info@museumbelvedere.nl

Ga naar de website van deze locatie

map

Sites à proximité

{comments_poi_viewer}


Inscrivez-vous faire des commentaires sur ce post.