Nederlands Openluchtmuseum

Print deze pagina (gebruik Google Chrome) Verstuur deze pagina naar een bekende Bookmark and Share

Daar maak je geschiedenis mee
In het Nederlands Openluchtmuseum maak je een reis door de Nederlandse geschiedenis. Stap in het verleden en ontdek de huiskamers door de eeuwen heen. Zo bezoek je een arbeidershuisje uit Tilburg volledig ingericht in jaren ’70 stijl. Ruik de herkenbare geur van lysol in het Groene Kruisgebouw en voel de zinderende hitte van het haardvuur bij de smid.

Een rijk verleden in de openlucht
De collectie van het Nederlands Openluchtmuseum is een uniek stukje Nederlandse historie. De molens, huizen, boerderijen en zelfs de zuivelfabriek zijn origineel en stonden ooit ergens in Nederland. We bewaren de verhalen van de voormalige bewoners. Ga op ontdekking in het 44 hectare groene museumpark en sta oog in oog met ambachtslieden en boeren.

Speciaal voor de kleintjes
Kinderen kunnen op het kindererf water pompen, emmers dragen aan een juk, wassen met een wasbord en er zijn dieren om te knuffelen en te verzorgen. Allemaal karweitjes die vroeger heel gewoon waren op de boerderij. Je kunt dwalen door het Amsterdamse doolhof, genieten van overheerlijke poffertjes en de dag afsluiten met een ritje in de tram.

Openingstijden 2017
Van 24 maart t/m 31 december is het Openluchtmuseum dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Ga voor meer informatie en activiteiten naar de website.

Entreeprijzen 2017
Museumkaart gratis
Kinderen 0 t/m 3 jaar gratis
Kinderen 4 t/m 12 jaar € 16,-*
Volwassenen 13+ € 19,-*
Parkeren € 6,-

*Koop je ticket via www.openluchtmuseum.nl en bespaar €1,50 per ticket.

Toegankelijkheid
Het museumpark en de meeste trams zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Ook zijn er voorzieningen voor bezoekers met een visuele beperking.

 

map

Stopplaatsen in de buurt

Reacties op deze Stopplaats


Meld je aan om hierop te kunnen reageren.