Museum Møhlmann

Print deze pagina (gebruik Google Chrome) Verstuur deze pagina naar een bekende Bookmark and Share

Museum Møhlmann
Het museum is zonder enige subsidie of steun opgezet door de zeer realistisch werkende schilder Rob Møhlmann. Samen met zijn vrouw Laura tracht hij een herkenbaar platform te bieden voor hedendaagse realistische en figuratieve kunst.
Kortom, voor kunst die wat voorstelt.

Museum Møhlmann is gevestigd in “De Muzeheerd”, een Rijksmonument aan de westelijke rand van het historische stadje Appingedam, op ongeveer een kwartier rijden van de stad Groningen. Deze 47 meter lange kop-hals-rompboerderij met geschakelde bijschuur is in fasen gebouwd tussen 1840 en 1870. Het geheel is nog deels omgracht en ligt op een kavel van een kleine halve hectare met een oprijlaan en (slinger)tuin, waar eveneens 14 bomen als monument zijn aangewezen. Op dit paradijselijke perceel is in de grote schuur en de bijschuur het museum ondergebracht.
Het Museum herbergt drie vaste collecties: de Canto Collectie en de Møhlmann Collectie, bestaande uit werken van hedendaagse realisten en figuratieven en uit werken van de schilder zelf. Daarnaast worden op jaarbasis zo’‘n drie tentoonstellingen georganiseerd, waaronder de jaarlijks terugkerende Onafhankelijke Realisten Tentoonstelling. Al met al zijn er doorlopend rond de 500 kunstwerken te zien.

Open:
Iedere vrijdag, zaterdag en zondag en op 2e pinksterdag en 2e paasdag van 13.00 tot 17.00 uur

Gesloten:
Van 1 december tot 1 april en op Hemelvaartsdag

Adres:
Westersingel 102-104
9901 GK Appingedam
Tel: +31 (0)596 682 856

map

Stopplaatsen in de buurt

Reacties op deze Stopplaats


Meld je aan om hierop te kunnen reageren.