Openluchtmuseum Het Hoogeland

{print_this_page} Schicken Sie diese Seite einem Freund Bookmark and Share

Openluchtmuseum Het Hoogeland

Ga koffie drinken in de oude dorpskroeg of snuif de lucht van een schilderswerkplaats en van de joodse slagerij. In Openluchtmuseum het Hoogeland ervaar je nog het verleden van het uitgestrekte platteland. Aan de rand van Nederland kom je in aanraking met de geschiedenis.Twintig ingerichte gebouwen in het hart van het mooie dorp Warffum, vormen gezamenlijk Openluchtmuseum het Hoogeland. Met een combinatie van woonhuizen, werkplaatsen, een school en een café, geeft het museum een beeld van het wonen en werken op het platteland tot 1900. De gedetailleerde interieurs geven een indringend beeld van het leven in een kleine dorpsgemeenschap. Het museumterrein, met moes- en siertuinen biedt uitzicht op het beroemde Groningse landschap.
Voor kinderen is een speurtocht uitgezet over het hele terrein. Daarnaast komen de jongere bezoekers in aanraking met het verleden in Het Bewaarhuis. Op het speelplein kunnen ze bovendien steltlopen, hoepelen of touwtje springen.
Het museum beschikt over een horecavoorziening, waar u in een passende omgeving frisdrank, koffie of een lichte lunch kunt gebruiken. Voor grotere groepen is er De Schutstal, waar op basis van arrangementen gereserveerd kan worden.

Openingstijden:
Van april tot november
Dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur
Zondag van 13.00 tot 17.00 uur

Adres:
Schoolstraat 4
9989 AG Warffum
Tel: +31 (0)595 422 233
E-mail: admin@hethoogeland.com

map

Standorte in der Nähe

{comments_poi_viewer}


Melden Sie sich einen Kommentar zu diesem Beitrag.