Grenzeloos genieten – drie dagen in de Gelderse Poort

Print deze pagina (gebruik Google Chrome) Verstuur deze pagina naar een bekende Bookmark and Share
De gidsen kunnen veel vertellen over de natuur en de cultuurhistorie van het landschap Met de fiets kunt u veel ontdekken in de Gelderse Poort

omschrijving

Van donderdagavond 5 tot en met zondagmiddag 8 september 2013

Een aanrader voor Duitse en Nederlandse gasten die natuur, landschap en cultuur in het grensgebied willen beleven.

- Drie overnachtingen in twee- of eenpersoonskamer inclusief uitgebreid ontbijt in de accommodatie Homüschemühl
- Drie dagtochten fietsen en wandelen met tweetalige begeleiding door gekwalificeerde Duitse en Nederlandse gidsen
- Drie lunches tijdens de dagtochten
- Drie 3 gangen diners (vegetarisch of niet-vegetarisch) in de Homüschemühl
- Fietsen

In het Duits-Nederlandse gebied De Gelderse Poort valt vlak bij elkaar veel te ontdekken: de ooibossen langs Rijn en Waal, het Kleefse Reichswald op de stuwwal, en ook de gras- en weilanden zijn een eldorado voor bedreigde dier- en plantensoorten. We nodigen u uit met ons het historische landschap te beleven en sporen van de Romeinen en ridders te ontdekken. Te voet en met de fiets beleeft u natuur en cultuurhistorie van deze regio.

Het driedaagse arrangement is geschikt voor Duitse en Nederlandse gasten, want Duitse en Nederlandse gidsen zullen steeds samen de tochten begeleiden. De opgeleide gidsen hebben allemaal meegedaan aan een bijscholing onder het motto ‘de natuur bij de buren beleven’ van het NABU-Naturschutzstation Niederrhein in samenwerking met het Natuurmuseum & Bezoekerscentrum Gelderse Poort in Nijmegen. Met hen ontdekt u op een buitengewone en amusante manier het schitterende landschap van beide buurlanden.

Het arrangement is deel van het aanbod ‘Dagen van het Rijnlandschap’ van het Landschaftsverband Rheinland en de natuurcentra in de regio’s Kleef en Wesel. De bijscholing ‘de natuur bij de buren beleven’ werd gesteund door de Stiftung Umwelt und Entwicklung, het Landschaftsverband Rheinland en de HIT Umwelt- und Naturschutz Stiftung.

Meer informatie over het arrangement vindt u op de website van het NABU-Naturschutzstation onder www.nabu-naturschutzstation.de of neem contact op met Mareike Asdonk (mareike.asdonk@nabu-naturschutzstation.de, tel 0049-2826-9187608).

Aanmelden a.u.b. tot met 20 augustus 2013.

Arrangement details

Aanbieder

 

Wat vindt u van deze activiteit?


Meld je aan om hierop te kunnen reageren.