Fietsnieuwsbrief - mei 2011

{print_this_page} Schicken Sie diese Seite einem Freund Bookmark and Share

Mei-maand, fietsmaand!
Het is lente en Nederland stapt weer op de fiets. Een heerlijk jaargetijde om te genieten van de opbloeiende natuur, het landschap en alles wat je onderweg tegenkomt. Op Fietsenwandelweb.nl is volop keuze uit mooie fietsroutes!

In deze editie, waarin 3 regio's worden uitgelicht, veel nieuwe fietsroutes, leuke fiets-evenementen en fietsvriendelijke accommodaties:
> Groningen
> Zuid-Holland
> Noord- en Midden-Limburg
Zoek je informatie over één van de andere 45 regio's in Nederland ga dan naar Fietsenwandelweb.nl.

Eeuwenoude dorpjes, een afwisselend landschap en rustige weggetjes: Groningen is een ideale fietsprovincie. Heerlijk uitwaaien kan op de kwelders in het noordwesten, terwijl je je in het zuidwesten op zandgrond begeeft. In het noorden fiets je door wierdendorpen en over oude zeedijken; in het oosten doorkruis je heidevelden en bossen.
Wie Groningen wil ontdekken kan uitstekend terecht bij het Groninger Landschap. De fietsroutes Reitdiepgebied (30 km)  Klutenplas (langs de Waddenkust, 40 km) en Rondje Zuidlaardermeer (15 km) laten je kennismaken met verschillende landschappen in de provincie. Samen met twee Groningse waterschappen ontwikkelde het Groninger Landschap de route-serie 'Ga toch fietsen'. RTV Noord heeft hier een aantal televisieafleveringen over gemaakt. Eén van deze bijzondere routes is bijvoorbeeld Ga toch fietsen door Westerwolde (28 km).

Klik hier
 voor alle routes van het Groninger Landschap op Fietsenwandelweb.nl.


Bron foto: Vereniging Oost Groninger Rijwieldriedaagse
Activiteiten

15 en 26 mei Windmeerit
24 t/m 26 mei Oost-Groninger Rijwiel3daagse


Bron foto: Hoeve Ceres
Tips voor een fietsvriendelijk verblijf in Groningen

1. Bed & Breakfast Hoeve Ceres, Nieuwolda (Oost) Historische villa in het mooie Oldambt met schitterend vrij uitzicht.
2. Hotel Marenland Recreatie, Winsum Verschillende overnachtings- mogelijkheden, Bron foto: Van der Valk Hotel Groningen-Zuidbroekdirect aan vele mooie fiets- en wandelpaden.
3. Van der Valk Hotel Groningen-Zuidbroek, Zuidbroek 4-sterren hotel, centraal gelegen in het prachtige Groningse landschap, nabij de A7.
4. Pension Stee en Stoetje, Vriescheloo Een logeeradres bij de molen! Gezellig en Bron foto: Reitsmahoevegastvrij pension in het mooie Westerwolde.
5. Reitsmahoeve, Doezum Boerderij nabij het mooie Westerkwartier met tal van mogelijkheden tot fietsen en wandelen.Bron foto: ZHBT

Bron foto: ZHBT2011 is in Zuid-Holland uitgeroepen tot themajaar 'Leve de Molens!'. De provincie telt 228 molens die allemaal een bijzonder verhaal hebben. Er worden veel activiteiten georganiseerd en het Zuid-Hollands Bureau voor Toerisme ontwikkelde drie speciale molenroutes die je hier gratis kunt downloaden. Je kunt kiezen voor de Molenroute Leiden en Kagerplassen (35 km), de Molenroute Alblasserwaard en Vijfherenlanden (50 km) en de Molenroute Schiedam en Midden-Delfland (43 km). Dit alles valt natuurlijk prachtig samen met de Nationale Molendag van 14 en 15 mei. Wie niet persé langs molens hoeft te fietsen, maar gewoon heerlijk wil genieten van de natuur kan kiezen voor één van de routes van Het Zuid-Hollands Landschap.


Klik hier
 voor alle routes van Het Zuid-Hollands Landschap op Fietsenwandelweb.nl.Tips voor een fietsvriendelijk verblijf in Zuid-Holland
1. Bed & Breakfast De Noord, Alblasserdam Gelegen aan de rivier de Noord, direct aan Molenroute Alblasserwaard en Vijfherenlanden.
2. Recreatiecentrum Koningshof, Rijnsburg Alles in huis voor een heel verrassende vakantie! Op nog geen 5 km. van strand en duinen.
3. Recreatiecentrum De Zuidduinen, Katwijk aan Zee Een recreatiecentrum waar de rust regeert met een ideale ligging nabij strand en steden.
Bron foto: Stichting Promotie Noord-Limburg

De Maas, de Peel, idyllische dorpjes, Limburgse gastvrijheid en gezelligheid en ook goed om te weten… de asperges zijn weer overal verkrijgbaar! Beleef het allemaal op de fiets in Noord- en Midden-Limburg! Lees meer over de fiets-  en wandelmogelijkheden in bijvoorbeeld het Weerterbos. Midden in deze ideale fietsregio liggen Nationaal Park De Groote Peel (met Bezoekerscentrum Mijl op Zeven) en  Nationaal Park De Maasduinen. Stichting Promotie Noord-Limburg biedt op de website Liefdevoorlimburg.nl prachtige fietsroutes aan die ook hier gratis te gebruiken zijn. Neem bijvoorbeeld de route Noordlus van de Maasduinen (57 km) en verken het Nationale Park. De Rozenroute bij Lottum (35 km) laat je al fietsend genieten van bloeiende rozenvelden. De beste periode voor deze route is van half juni tot half september.


Klik hier 
voor alle routes van Liefde voor Limburg op Fietsenwandelweb.nl.  


Activiteiten
22 mei Museumtocht bij Venray
12 t/m 15 juli 
Fiets4Daagse De Peel
26 juli t/m 29 juli Fietsvierdaagse Venray

Tips voor een  fietsvriendelijk verblijf in Noord- en Midden-Limburg
1. Bèd & Bótram Bie Ós, Thorn Karakteristiek familiepand in 'het witte stadje' Thorn
2. Asselts Bed & Breudje, Asselt Vrij gelegen in het beschermd dorpgezicht Asselt aan de oever van de Asseltse Plassen en Maas.
3. Hoeve Carpe Diem, Heijen Boerenhoeve in Nationaal Park de Maasduinen aan het fietsknooppuntennetwerk. 
4. Parkhotel Horst, Horst aan de Maas 4-sterren hotel aan het meer bij de Kasteelse Bossen met tal van wandel- en fietsroutes.
5. Van der Valk Hotel De Molenhoek, Molenhoek Geniet tijdens een rustige fietstocht van Berg & Dal, de Mookerplassen en de Mookerheide.
6. Vakantiepark 't Vosseven, Weert Door de kleinschaligheid en de bosrijke omgeving geniet u van de rust en de prachtige natuur.

 


Tips of opmerkingen voor de redactie van Fietsenwandelweb.nl? Klik hier
Adverteren op Fietsenwandelweb.nl? Klik hier

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld of omdat u content heeft geleverd voor Fietsenwandelweb.nl. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Klik hier