Fietsnieuwsbrief - herfst 2009

{print_this_page} Schicken Sie diese Seite einem Freund Bookmark and Share

Dit is de eerste nieuwsbrief van Fietsenwandelweb.nl.
Het is inmiddels volop herfst, de uitgelezen periode om tijdens de laatste mooie dagen te genieten van een fietstocht door de natuur!

In deze nieuwsbrief:
> 11 tips voor een compleet beschreven fietsroute
> Ontdek Nederland op Fietsenwandelweb.nl, ook in de herfst! 
> Fiets-agenda voor het najaar
> Ruim 1000 routes gemaakt door de bezoekers van Fietsenwandelweb.nl
> Verdien een hoge score met uw eigen routes!

Klik op de groene teksten om meer over het onderwerp te lezen.


11 tips voor een compleet beschreven fietsroute

In het noorden vindt u nog echte rust en ruimte. Maak kennis met een deel van Het Fietserpad richting de waddenkust. In de Nationale Parken Wieden-Weerribben en Dwingelderveld zijn routes te vinden die te combineren zijn met een bezoek aan een bezoekerscentrum. Dat het landschap door de jaren verandert ervaart u tijdens de fietsroute vanuit Assen langs en over oude spoorwegen.
 

 

Het oosten heeft een aantal verrassingen te bieden. Fietsen door afwisselend, historisch rivierenlandschap kan met de route Oene's IJssel en voor wie de Veluwe wil ontdekken, selecteerden wij een mooie route vanuit Otterlo door het gebied Planken Wambuis.
 

 

Het oer-Hollandse landschap van de westelijke provincies spreekt tot de verbeelding. Pak de fiets vanuit Linschoten en proef het Groene Hart. Of ga langs sloten en vaarten in Waterland of de Beemster. In de Zak van Zuid-Beveland kunt u genieten van fantastische bloemdijken en een schaapskudde die daar nuttig werk verzet om de dijken op orde te houden.
 

Het zuiden, dat is genieten van het leven en wat past daar beter bij dan een route langs brouwerijen. Pak Het Fietserpad weer op in Venlo en fiets door het bijzondere gebied van de Maasheggen richting Boxmeer. Wie meer over het verleden wil weten, volgt één van de routes die voeren over oude Romeinse heirwegen.

 

Ga naar Beste routes voor nog veel meer tips. U kunt alle routes gratis uitprinten en downloaden naar GPS-navigatie.


Ontdek Nederland op Fietsenwandelweb.nl, ook in de herfst!

De zomer is voorbij, de bladeren beginnen te verkleuren, de paddenstoelen schieten uit de grond: herfst!

Een mooie dag in het najaar biedt geweldige mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld eens naar een bezoekers- of natuurinformatiecentrum. Dit zijn de startpunten van veel prachtige fietsroutes. Ook is er vaak van alles te doen. Neem bijvoorbeeld Mijl op Zeven (Ospel), Slabroek (Nistelrode), De Wheem (Ommen) of het bezoekerscentrum van Nationaal Park Alde Feanen (Earnewâld).


T/m 1 november kunt u in het Nederlands Openluchtmuseum terecht voor de tentoonstelling 'Vaarwel Vaderland'. Openluchtmuseum Ellert en Brammert (Schoonoord) is nog open t/m 31 oktober en vertelt de geschiedenis van zuidoost Drenthe. Interessant… en een beetje griezelen. Het Biesbosch Museum ligt in één van de mooiste nationale parken. Je kunt er ook fantastisch fietsen, wandelen en varen!
 

Op zoek naar een plek om te overnachten? In de Routeplanner van Fietsenwandelweb.nl vindt u honderden accommodaties, in allerlei soorten en maten: B&B's, hotels, hostels, groepsverblijven, vakantiewoningen en campings. Deze accommodaties hebben er bewust voor gekozen om te worden vermeld op Fietsenwandelweb.nl en zijn dus helemaal ingesteld op u als fietser of wandelaar.


Alle interessante stopplaatsen die u kunnen helpen om een mooie route uit te stippelen, vindt u terug in de Routeplanner (onder 'POI' in het menu) en bij Stopplaatsen.


Fiets-agenda voor het najaar

Het fiets-seizoen is bijna afgelopen. Dus trek er op uit nu het nog kan en geniet van de schitterende herfstkleuren, de mist over de heidevelden en de laatste zwakke zonnestralen. U kunt nog meedoen aan een aantal mooie fiets-evenementen.
Herfstbos
- Herfstfiets-4-daagse in Hof van Twente, 19 t/m 22 oktober
- Herfstfietstocht in Woudenberg, 20 oktober
- Fietstocht Herfsttinten in Apeldoorn, 22 oktober
- Sylvester Fietstocht in Ugchelen, 29 december Speciaal voor de kids is er vooral tijdens de herfstvakantie van alles te doen en te beleven:
Kind op de fiets
- Herfst op de Holterberg, 17 t/m 31 oktober
- Een herfst vol verrassingen in NP De Hoge Veluwe, 17 t/m 31 oktober
- Kindermiddag Herfst op Hof Espelo in Enschede, 21 oktober
- Nacht van de Nacht, 24 oktober
- Herfstfestijn bij Staatsbosbeheer, 24 oktober t/m 1 november
 

Kijk voor meer activiteiten in de agenda van Fietsenwandelweb.nl.


Ruim 1000 routes gemaakt door de bezoekers van Fietsenwandelweb.nl

Bepaalt u liever zelf waar u fietst? De Routeplanner leidt u over het 'groene netwerk' waardoor u altijd via de mooiste weg op uw bestemming aankomt. Onderweg vindt u bezienswaardigheden, accommodaties en andere interessante stopplaatsen. U kunt zich ook laten inspireren door de routes van andere fietsliefhebbers. Inmiddels hebben de bezoekers van Fietsenwandelweb.nl ruim 1000 routes aangemaakt.
 


Verdien een hoge score met uw eigen route!

Alle routes op Fietsenwandelweb.nl krijgen een beoordeling. Hoe beter de kwaliteit van de route, hoe meer sterren! Hoe verdient u meer kwaliteitsterren voor uw routes?
Fietser in het bos
1. Geef uw route een duidelijke titel, die ook andere bezoekers iets zegt
2. Voeg uw persoonlijke routebeschrijving toe
3. Als uw route hieraan voldoet, kunt u via info@fietsenwandelweb.nl fotomateriaal aanleveren dat wij aan uw route zullen toevoegen; ook wordt uw route bij 'Beste routes' geplaatst.
 

Hoe meer kwaliteitsterren uw route heeft, hoe meer bezoekers uw route zullen bekijken en gebruiken. Op die manier kun u een inspiratie zijn voor ander fietsliefhebbers!


De Fietsnieuwsbrief van Fietsenwandelweb.nl wordt ongeveer 4 keer per jaar verstuurd. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor in het verleden heeft aangemeld. Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.

 

Herfstbos

Boom en lucht