Wandelen door Heerlijkheid Beek

Print deze pagina (gebruik Google Chrome) Verstuur deze pagina naar een bekende Bookmark and Share

door Routebureau Nederland, donderdag 15 maart 2018

Wat maakt een gebied tot een mooie wandelplek? Daar heeft elke wandelliefhebber zijn of haar mening over, maar om Heerlijkheid Beek bij Nijmegen kan niemand heen! Dit landgoed bevat zoveel wat wandelen tot een mooie ervaring maakt, dat je iedereen zou willen aanraden er eens te gaan kijken.

Wat opvalt zijn de grote hoogteverschillen. Dat een hoge stuwwal strategisch handig was, hadden 2000 jaar geleden de Romeinen ook door. Niet voor niets vestigden zij zich op deze plek. Omdat tamme kastanjes voor hen een delicatesse waren, plantten zij veel van deze bomen waardoor je ze hier nog steeds heel veel tegenkomt. De bekendste tamme kastanje van Heerlijkheid Beek is de ‘Kabouterboom’. Deze 450 jaar oude holle boom is met een omtrek van 8.33 meter de dikste boom van Nederland!

De hoogteverschillen, de beken, de uitzichten, de schitterende oude bomen, de kronkelige paden met trappen en bruggetjes. Dit alles bij elkaar maakt het tot een wandelparadijs! Je kunt kiezen uit een aantal gemarkeerde wandelroutes. En niet alleen voor volwassenen kunnen hier van genieten, ook voor gezinnen met kinderen is het een ideale plek die door Geldersch Landschap en Kasteelen wordt beoordeeld als Top 10 speelplek!

Een wandeling door Heerlijkheid Beek is trouwens heel goed te combineren met een bezoek aan het Landschapsmuseum, dat op steenworp afstand ligt. Je kunt hier elf miniatuurlandschappen bekijken en een korte wandeling maken door het dal Palland.

Onderwerp : Wandeltip

Wat vind je van dit bericht?

Meld je aan om hierop te kunnen reageren.

Heerlijkheid Beek

Heerlijkheid Beek

De dikste boom van Nederland in Heerlijkheid Beek

Onderwerpen