Hoe koop je de perfecte e-bike?

Print deze pagina (gebruik Google Chrome) Verstuur deze pagina naar een bekende Bookmark and Share

door Geldlenen.nl, vrijdag 30 juni 2017

De laatste jaren zie je ze steeds vaker, de e-bikes. Er is steeds meer keuze, alleen hoe kies je jouw beste fiets? Een aantal tips:

Accu
Fiets je enkel in de regio of maak je ook lange afstanden? In het geval van lange afstanden is een zuinigere accu met groot vermogen belangrijk.
De duurzaamheid van de accu; accu’s worden steeds minder efficiënt en verliezen aan capaciteit. De keuze voor een betere accu betaald zich op lange termijn terug. Informeer naar de vervangprijs van een accu, omdat deze op termijn vervangen moeten worden. Tot slot: een vaste of losse accu. De laatste kan losgekoppeld worden van de fiets en binnen worden opgeladen.

Fiets voor uitjes of woon-werkverkeer
Elektrische fietsen zijn op te delen in twee varianten. De standaard elektrische fiets (maximale snelheid 25km p/u) en de zogenaamde ‘Speed – Pedelec’s’ (maximale snelheid 45km p/u en helm verplicht). Wil je snel van A naar B, dan is de Speed – Pedelec een interessante optie.

Comfort
Ook qua comfort valt er veel te kiezen. Zo zijn er fietsen met vering in de voorvork en/of in de zadelpen. Voor langere afstanden is het prettig om meer versnellingen te hebben. Ook voorkom je zadelpijn door een gelzadel.

Financiering
De kosten van elektrische fiets zijn €1500 a €7000,-. Een bedrag dat niet iedereen bij elkaar heeft gespaard. Hiervoor zijn dan drie mogelijkheden:
Betaling op afbetaling bij een winkelier, het fietsplan (meer informatie: Nationale Fiets Projecten) of een lening meer informatie: Geldlenen.nl). 

 

Onderwerp : Elektrische fietsen

Wat vind je van dit bericht?

Meld je aan om hierop te kunnen reageren.

E-bike

Onderwerpen