Voorkom diefstal van je fiets in de winter

Print deze pagina (gebruik Google Chrome) Verstuur deze pagina naar een bekende Bookmark and Share

door SlotenSpeciaalZaak.nl, zondag 16 oktober 2016

De winter staat over een tijdje weer voor de deur. Een mooi jaargetijde, waarin je heerlijk kunt blijven genieten van het vervoer per fiets, mits je aan een paar zaken denkt. Een daarvan is het voorkomen van diefstal van je fiets in de winter. Klinkt logisch denk je, maar waar te beginnen? Om je wat op weg te helpen zetten we in dit artikel een aantal goede tips voor je op een rijtje!

Koop een kwalitatief slot
Om je fiets in de winter veilig te parkeren, is allereerst een kwalitatief slot essentieel. Zorg er altijd voor dat je ART goedgekeurde fietssloten koopt, om er zo verzekerd van te zijn dat je de beste kwaliteit in huis haalt. Maar uiteraard kan een combinatie van sloten voor nog meer veiligheid zorgen. Denk hierbij voorbeeld aan een kettingslot, gecombineerd met een sterk schijfremslot.

Bevestiging van de fiets
Zorg er vervolgens voor dat je de fiets aan een lantaarnpaal, brugleuning of speciale beugel vastmaakt. Dit maakt het moeilijker voor de dief de fiets mee te nemen naar een rustig plekje om het slot door te zagen. Maak de fiets ook altijd hoog en strak vast, waardoor het openbreken met bijvoorbeeld een betonschaar heel erg lastig wordt.

Stalling
Als je een mooie nieuwe fiets hebt, zal hij tussen de oude exemplaren in de openbare stallingen erg opvallen. Als je echte veiligheid wilt, is het daarom een verstandig idee de fiets in de bewaakte stalling te plaatsen. Mocht je hem toch buiten parkeren, zorg er dan altijd voor (vooral in grote steden) dat de fiets op een drukke plek staat. Dieven houden niet van mensen die op hun vingers kijken, en zullen liever op rustige locaties hun slag slaan. Wij wensen je een hele mooie, veilige winter toe!

 

Onderwerp : Fietsproducten

Wat vind je van dit bericht?

Meld je aan om hierop te kunnen reageren.

Onderwerpen