Handig: Dit moet je weten over e-bikes

Print deze pagina (gebruik Google Chrome) Verstuur deze pagina naar een bekende Bookmark and Share

door Stella, dinsdag 17 juli 2018

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een elektrische fiets in plaats van een regulier model. Van alle nieuw verkochte fietsen is inmiddels één op de drie een e-bike! Wanneer je onder vrienden en familieleden een rondvraag zou doen, is de kans dus groot dat veel mensen bevestigend zullen antwoorden op de vraag of zij al een elektrische fiets bezitten. Wil je zelf ook een e-bike kopen maar weet je nog niet zeker of dit type fiets wel bij je past? In dit artikel zetten we een aantal punten onder elkaar die je moet weten over e-bikes!

E-bikes: motor, accu en gezondheidsvoordelen
Allereerst willen we het hebben over het onderdeel dat e-bikes onderscheidt van gewone fietsen: de motor. De trapondersteuning van een elektrische fiets zorgt ervoor dat je gemakkelijk flinke afstanden aflegt zonder dat je daarvoor heel veel inspanning moet leveren. Voordat je een elektrische fiets gaat kopen, is het belangrijk om te weten dat de motor op drie plekken geplaatst kan zijn: bij het voorwiel, het achterwiel of de trapas. Afhankelijk van jouw wensen, is er altijd een motor type die goed bij jou past en de rijervaring biedt waar je naar op zoek bent.

Minstens zo’n belangrijk onderdeel van e-bikes is de accu. De accu levert uiteindelijk de energie die jouw elektrische fiets nodig heeft. Bij het kopen van een e-bike moet je informeren naar de zogenaamde actieradius die aangeeft hoe ver je kunt fietsen op een opgeladen accu. Wel moet je bedenken dat de actieradius ook afhankelijk is van een aantal zaken waar je zelf invloed op hebt. Zo kunnen accu’s van elektrische fietsen niet goed tegen hele extreme temperaturen. Onze tip? Bewaar je accu in de winter altijd in een ruimte waar de temperatuur 10 graden of hoger is. In de zomer is het zorg om de fiets niet in de volle zon te zetten maar een plekje in de schaduw op te zoeken.

Een ander handig weetje over de e-bike is dat het een uitstekend vervoermiddel is voor mensen die hun conditie en gezondheid graag op een leuke manier op peil houden. Wanneer je het belangrijk vindt om dagelijks te bewegen maar geen groot liefhebber bent van al te intensief sporten, biedt de elektrische fiets uitkomst.

Uit onderzoek dat in 2013 werd uitgevoerd door TNO kwam naar voren dat proefpersonen die een jaar lang dagelijks op de e-bike stapten flink fitter werden! Bovendien is elektrisch fietsen een goede manier om aan je weerstand te werken. Als je regelmatig een ritje maakt op de elektrische fiets zul je merken dat je minder vaak ziek bent.

Na het lezen van onze tips heb je hopelijk meer inzicht gekregen in elektrisch fietsen. Als laatste tip willen we je meegeven om een gratis e-bike proefrit te maken voor je een elektrische fiets gaat kopen. Op die manier kom je erachter hoe een bepaalde e-bike aanvoelt en of dit iets voor jou is. Wanneer dit niet het geval is, kun je natuurlijk altijd nog advies inwinnen voor je uiteindelijk overgaat tot het kopen van een e-bike.

Onderwerp : Elektrische fietsen

Wat vind je van dit bericht?

Meld je aan om hierop te kunnen reageren.

E-bike van Stella

Onderwerpen