News

Print this page Email this page to a friend Bookmark and Share

Events

Weather forecast

Enkele onweersbuien met hagel en windstoten: Verwachting voor vandaag en morgen

Momenteel trekken stevige buien van zuidwest naar noordoost over het land. Deze buien gaan plaatselijk gepaard met hagel en windstoten tot ca. 75 km/uur. De wind is zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen.

Komende nacht verlaten de (onweers)buien noordoostwaarts het land. Het is half tot zwaar bewolkt en plaatselijk is een bui of wat lichte regen mogelijk. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De wind is zwak tot matig uit west tot zuidwest.

Morgen overdag is er aanvankelijk vrij veel bewolking en valt er plaatselijk wat regen of een bui. In de middag komt er meer ruimte voor de zon maar ontstaan er ook stapelwolken die vooral landinwaarts uitgroeien tot buien, plaatselijk met onweer. In de avond wordt het van het westen uit overal droog. Met maxima die uiteenlopen van 19°C aan de kust tot 22°C in het oosten en zuidoosten wordt het duidelijk koeler dan vandaag. De west- tot zuidwestenwind blijft zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 19/06/2019 20.15 uur LT

  

Meerdaagse verwachtingen: Overgang naar vrij zonnig en overwegend droog zomerweer. Middagtemperaturen oplopend naar zomerse, later mogelijk tropische waarden. Aan het einde van de periode toenemende kans op een onweersbui.
Uitgifte: 19/06/2019 05.07 uur LT

Lange termijnverwachting: Woensdag 26 juni tot en met woensdag 03 juli
De kans op middagtemperaturen boven de langjaargemiddelde waarden neemt geleidelijk af van 80% naar 30%. De dagelijkse neerslagkans ligt daarbij rond 60%, met vooral de eerste dagen mogelijk enkele (forse) onweersbuien.
Uitgifte: 19/06/2019 05.07 uur LT


tags