News

Print this page Email this page to a friend Bookmark and Share

Events

Weather forecast

Morgen koeler en een enkele bui: Verwachting voor vandaag en morgen

Het is half tot zwaar bewolkt en de komende uren komen er vooral landinwaarts nog enkele buien voor, lokaal met hagel en/of windstoten. de zwaarste exemplaren komen nog in het noordoosten voor. De wind is meest zwak en wordt geleidelijk westelijk.

Vannacht komen er in eerste instantie nog enkele buien voor in het (noord)oosten. Het is half tot zwaar bewolkt en plaatselijk is een bui of wat lichte regen mogelijk. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De wind is zwak tot matig uit west tot zuidwest.

Morgen overdag is er aanvankelijk vrij veel bewolking en valt er plaatselijk wat regen of een bui. In de middag komt er meer ruimte voor de zon maar ontstaan er ook stapelwolken die vooral landinwaarts uitgroeien tot buien, plaatselijk met onweer. In de avond wordt het van het westen uit overal droog. Met maxima die uiteenlopen van 19°C aan de kust tot 22°C in het oosten en zuidoosten wordt het duidelijk koeler dan vandaag. De west- tot zuidwestenwind blijft zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 19/06/2019 21.17 uur LT

  

Meerdaagse verwachtingen: Overgang naar vrij zonnig en overwegend droog zomerweer. Middagtemperaturen oplopend naar zomerse, later mogelijk tropische waarden. Aan het einde van de periode toenemende kans op een onweersbui.
Uitgifte: 19/06/2019 05.07 uur LT

Lange termijnverwachting: Woensdag 26 juni tot en met woensdag 03 juli
De kans op middagtemperaturen boven de langjaargemiddelde waarden neemt geleidelijk af van 80% naar 30%. De dagelijkse neerslagkans ligt daarbij rond 60%, met vooral de eerste dagen mogelijk enkele (forse) onweersbuien.
Uitgifte: 19/06/2019 05.07 uur LT


tags