Wandel - en Fietsnieuws

Print deze pagina (gebruik Google Chrome) Verstuur deze pagina naar een bekende Bookmark and Share
 1 2 3 >  Last ›

Handig: Dit moet je weten over e-bikes

door Stella, dinsdag 17 juli 2018

E-bike van Stella

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een elektrische fiets in plaats van een regulier model. Van alle nieuw verkochte fietsen is inmiddels één op de drie een e-bike! Wanneer je onder vrienden en familieleden een rondvraag zou doen, is de kans dus groot dat veel mensen bevestigend zullen antwoorden op de vraag of zij al een elektrische fiets bezitten. Wil je zelf ook een e-bike kopen maar weet je nog niet zeker of dit type fiets wel bij je past? In dit artikel zetten we een aantal punten onder elkaar die je moet weten over e-bikes! lees meer ...


Aanrijding met elektrische fiets: wie betaalt de schade?

door independer, woensdag 9 mei 2018

Fietsers

Vorige week kopte de Volkskrant dat fietsers voor het eerst bovenaan staan bij dodelijke verkeersongevallen. En die toename komt vooral door de groeiende populariteit van de elektrische fiets. Uit cijfers van het CBS blijkt namelijk dat een kwart van de verongelukte fietsers op een elektrische fiets reed. Omdat je als fietser of voetganger onder de zwakkere verkeersdeelnemers valt, word je wettelijk beschermd. Dat betekent dat automobilisten bij een aanrijding de schade aan fietsers of voetgangers moeten vergoeden. Maar hoe zit dat bij een aanrijding met een elektrische fietser?

Wettelijke bescherming fietsers

lees meer ...


Win een weekend voor 6 personen naar Resort Boschmolenplas!

door Wandelen NL, zaterdag 31 maart 2018

Wij mogen een weekendje weggeven voor 6 personen!! De bestemming is Resort Boschmolenplas in Midden-Limburg.

Vanuit Resort Boschmolenplas kun je prachtig wandelen door beekdalen en uitgestrekte bossen, langs de Maasoevers, heidevelden en de Maasplassen! Maar je kunt ook naar het witte stadje Thorn wandelen en kennismaken met de culturele rijkdom van de streek. Overal in het landschap zie je kerken, kapellen en watermolens en kun je proeven van Limburgse specialiteiten.
Dus… zeker de moeite waard om een poging te wagen!

Meedoen is eenvoudig:lees meer ...


Wandelen door Heerlijkheid Beek

door Routebureau Nederland, donderdag 15 maart 2018

Heerlijkheid Beek

Wat maakt een gebied tot een mooie wandelplek? Daar heeft elke wandelliefhebber zijn of haar mening over, maar om Heerlijkheid Beek bij Nijmegen kan niemand heen! Dit landgoed bevat zoveel wat wandelen tot een mooie ervaring maakt, dat je iedereen zou willen aanraden er eens te gaan kijken.

Wat opvalt zijn de grote hoogteverschillen. Dat een hoge stuwwal strategisch handig was, hadden 2000 jaar geleden de Romeinen ook door. Niet voor niets vestigden zij zich op deze plek. Omdat tamme kastanjes voor hen een delicatesse waren, plantten zij veel van deze bomen waardoor je…

lees meer ...


Een herfstachtige wandeling naar Thorn

door Wouters Wandelingen, donderdag 30 november 2017

Kapelletjes langs de wandelroute naar Thorn

Het is een rustige zaterdagmiddag in november met grijze luchten en zo nu en dan een laagstaand zonnetje. Niet te koud. De dagen worden al korter, dus wij vertrekken op tijd vanuit Resort Boschmolenplas.

Onze bestemming voor vandaag is Thorn, het beroemde witte stadje. Om daar te komen wandelen wij eerst langs het sluizencomplex Panheel en steken dan de A2 over. De route was tot nu toe aangenaam afwisselend. Zodra we de snelweg achter ons hebben gelaten, verandert op de een of andere manier de sfeer. Het wordt stiller, idyllischer en zelfs sereen. Misschien komt het…

lees meer ...


Fiets - en Wandelkalender

Weersverwachting

Tot de avond droog. Woensdag geleidelijk opklaringen: Verwachting voor vandaag en morgen

Vanochtend is er veel zon en is het droog. In het noordoosten overheerst eerst nog de bewolking. In de middag neemt de bewolking van het westen uit toe. Pas tegen de avond is er vooral in het noorden en westen lichte regen mogelijk. De maximumtemperatuur wordt 7°C. De wind is zuidwestelijk, zwak tot matig. In de loop van de middag en avond wordt de wind zuid en neemt toe naar vrij krachtig boven land en hard tot stormachtig, 7 tot 8 Bft, langs de kust. Daar kunnen zware windstoten van 75-85 km/u optreden.

In de nacht naar woensdag is het bewolkt en valt er regen. Tegen de ochtend wordt het in het westen en noorden droog. De minima liggen rond 5°C. De zuidwestenwind neemt af naar matig, aan zee naar vrij krachtig.

In de ochtend kan het in het zuidoosten en uiterste oosten eerst nog regenen. Elders klaart het van het westen uit op. In de avond is er vooral aan de westkust en in het zuidoosten kans op een regenbui. Het wordt circa 7°C. De zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 10/12/2019 05.56 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen: Eerst perioden met regen en temperaturen rond normaal. Zaterdag vooral in de kustprovincies kans op zware windstoten. Na het weekeinde (vrij) zacht en een afnemende neerslagkans.
Uitgifte: 10/12/2019 00.48 uur LT

Lange termijnverwachting: Dinsdag 17 december tot en met dinsdag 24 december
Grote (90)% kans op aanhouden van het (vrij) zachte weer met een dagelijkse neerslagkans rond 30%.
Uitgifte: 10/12/2019 00.48 uur LT


Onderwerpen

 1 2 3 >  Last ›