Wandel - en Fietsnieuws

Print deze pagina (gebruik Google Chrome) Verstuur deze pagina naar een bekende Bookmark and Share
 1 2 3 >  Last ›

Handig: Dit moet je weten over e-bikes

door Stella, dinsdag 17 juli 2018

E-bike van Stella

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een elektrische fiets in plaats van een regulier model. Van alle nieuw verkochte fietsen is inmiddels één op de drie een e-bike! Wanneer je onder vrienden en familieleden een rondvraag zou doen, is de kans dus groot dat veel mensen bevestigend zullen antwoorden op de vraag of zij al een elektrische fiets bezitten. Wil je zelf ook een e-bike kopen maar weet je nog niet zeker of dit type fiets wel bij je past? In dit artikel zetten we een aantal punten onder elkaar die je moet weten over e-bikes! lees meer ...


Aanrijding met elektrische fiets: wie betaalt de schade?

door independer, woensdag 9 mei 2018

Fietsers

Vorige week kopte de Volkskrant dat fietsers voor het eerst bovenaan staan bij dodelijke verkeersongevallen. En die toename komt vooral door de groeiende populariteit van de elektrische fiets. Uit cijfers van het CBS blijkt namelijk dat een kwart van de verongelukte fietsers op een elektrische fiets reed. Omdat je als fietser of voetganger onder de zwakkere verkeersdeelnemers valt, word je wettelijk beschermd. Dat betekent dat automobilisten bij een aanrijding de schade aan fietsers of voetgangers moeten vergoeden. Maar hoe zit dat bij een aanrijding met een elektrische fietser?

Wettelijke bescherming fietsers

lees meer ...


Win een weekend voor 6 personen naar Resort Boschmolenplas!

door Wandelen NL, zaterdag 31 maart 2018

Wij mogen een weekendje weggeven voor 6 personen!! De bestemming is Resort Boschmolenplas in Midden-Limburg.

Vanuit Resort Boschmolenplas kun je prachtig wandelen door beekdalen en uitgestrekte bossen, langs de Maasoevers, heidevelden en de Maasplassen! Maar je kunt ook naar het witte stadje Thorn wandelen en kennismaken met de culturele rijkdom van de streek. Overal in het landschap zie je kerken, kapellen en watermolens en kun je proeven van Limburgse specialiteiten.
Dus… zeker de moeite waard om een poging te wagen!

Meedoen is eenvoudig:lees meer ...


Wandelen door Heerlijkheid Beek

door Routebureau Nederland, donderdag 15 maart 2018

Heerlijkheid Beek

Wat maakt een gebied tot een mooie wandelplek? Daar heeft elke wandelliefhebber zijn of haar mening over, maar om Heerlijkheid Beek bij Nijmegen kan niemand heen! Dit landgoed bevat zoveel wat wandelen tot een mooie ervaring maakt, dat je iedereen zou willen aanraden er eens te gaan kijken.

Wat opvalt zijn de grote hoogteverschillen. Dat een hoge stuwwal strategisch handig was, hadden 2000 jaar geleden de Romeinen ook door. Niet voor niets vestigden zij zich op deze plek. Omdat tamme kastanjes voor hen een delicatesse waren, plantten zij veel van deze bomen waardoor je…

lees meer ...


Een herfstachtige wandeling naar Thorn

door Wouters Wandelingen, donderdag 30 november 2017

Kapelletjes langs de wandelroute naar Thorn

Het is een rustige zaterdagmiddag in november met grijze luchten en zo nu en dan een laagstaand zonnetje. Niet te koud. De dagen worden al korter, dus wij vertrekken op tijd vanuit Resort Boschmolenplas.

Onze bestemming voor vandaag is Thorn, het beroemde witte stadje. Om daar te komen wandelen wij eerst langs het sluizencomplex Panheel en steken dan de A2 over. De route was tot nu toe aangenaam afwisselend. Zodra we de snelweg achter ons hebben gelaten, verandert op de een of andere manier de sfeer. Het wordt stiller, idyllischer en zelfs sereen. Misschien komt het…

lees meer ...


Fiets - en Wandelkalender

Weersverwachting

Regen en kans op zware windstoten, in het noorden rustiger: Verwachting voor vandaag en morgen

Het is bewolkt en er valt langdurig regen. In de loop van de middag wordt het van het noordwesten uit geleidelijk droog en in de avond klaart het op. De maxima lopen uiteen van 7°C in het noorden tot 11°C in het zuiden. In de vroege ochtend staat er aanvankelijk nog weinig wind, maar van het zuidwesten uit neemt de west- tot zuidwestenwind in het midden en zuiden snel toe naar krachtig tot hard, 6-7 Bft, langs de kust naar stormachtig, 8 Bft. Verder zijn er zware windstoten mogelijk van 75-90 km/u, aan de zuidwestkust lokaal tot 115 km/u. In het noorden van het land staat een matige wind uit uiteenlopende richtingen. Vanmiddag wordt de wind geleidelijk overal west tot noordwest en neemt af naar matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden naar vrij krachtig tot krachtig. De zware windstoten zullen dan verdwijnen.

Komende nacht is het overwegend droog en is er weinig bewolking. Later in de nacht raakt het van het westen uit bewolkt. De minimumtemperatuur ligt rond +2°C. De wind is aanvankelijk west tot noordwest en matig, langs de kust vrij krachtig, in het Waddengebied krachtig, 6 Bft. In de loop van de nacht wordt de wind zuidwestelijk en neemt af naar zwak tot matig.

Maandag overdag is er veel bewolking en valt er af en toe regen of motregen. Later in de middag en avond trekt er van het noordwesten uit een gebied met intensievere regen over het land. Het wordt opnieuw zacht met maxima tussen 9°C en 12°C. In de ochtend komt de wind uit zuidelijke richtingen en neemt geleidelijk toe naar matig, langs de kust en op het IJsselmeer naar vrij krachtig. In de middag wordt de wind zuidwestelijk en neemt daarbij toe naar vrij krachtig tot krachtig, 6 Bft, aan zee en boven het IJsselmeer naar hard tot stormachtig, 7-8 Bft. Langs de westkust kunnen dan zware windstoten voorkomen tot circa 80 km/u. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 23/02/2020 09.15 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen: Wisselvallig, aanvankelijk met temperaturen boven normaal. In de loop van de week onder normaal.
Uitgifte: 23/02/2020 01.59 uur LT

Lange termijnverwachting: Zondag 01 maart tot en met zondag 08 maart
Een aanhoudend wisselvallig weertype met zo'n 70-80% kans op temperaturen rond of boven normaal en 20-30% kans op temperaturen beneden normaal.
Uitgifte: 23/02/2020 01.59 uur LT


Onderwerpen

 1 2 3 >  Last ›