News

Print this page Email this page to a friend Bookmark and Share

Events

Weather forecast

Rustig najaarsweer met vrijdag veel zon: Verwachting voor vandaag en morgen

Komende uren komt er steeds meer ruimte voor de zon. In het (noord)westelijk kustgebied blijft de bewolking tamelijk hardnekkig en kan er een spat regen uit vallen. De maximumtemperatuur ligt rond 17°C. De wind komt uit veranderlijke richtingen en is overwegend zwak.

Komende nacht zijn er brede opklaringen en landinwaarts kan op meerdere plaatsen mist ontstaan. De minima liggen rond 4°C, aan de grond kan het lokaal vriezen. In het noordwesten blijft er meer bewolking aanwezig en koelt het minder af, naar een graad of 9°C. De wind blijft zwak en komt uit veranderlijke richtingen.

Vrijdag overdag houdt het noorden waarschijnlijk te maken met wolkenvelden en mogelijk dat daar plaatselijk een spat regen uit valt. Elders wordt het na het oplossen van de mist zonnig en blijft het droog. De maxima lopen uiteen van 17°C aan de noordkust tot 20°C in het zuidoosten. De wind draait geleidelijk naar een oostelijke richting en neemt toe naar zwak tot matig, in het zuidwestelijk kustgebied mogelijk naar vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 19/09/2019 12.10 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen: In het weekeinde warm en vooral zaterdag zonnig. Begin volgende week overgang naar een wisselvallig weertype met geregeld regen of enkele buien en lagere temperaturen.
Uitgifte: 19/09/2019 04.02 uur LT

Lange termijnverwachting: Donderdag 26 september tot en met donderdag 03 oktober
Aanvankelijk grote kans (80-90%) op voortzetting van het wisselvallige weertype met temperaturen rond normaal. Later in de periode mogelijk een overgang naar een droger weertype.
Uitgifte: 19/09/2019 04.02 uur LT


tags