Nachricht

{print_this_page} Schicken Sie diese Seite einem Freund Bookmark and Share

Radfahrer und Fußgänger Veranstaltungen

Wettervorhersage

Zonnige perioden, vanavond in het noorden regen: Verwachting voor vandaag en morgen

Vandaag zijn er zonnige perioden, maar in het noorden en westen drijven enkele lichte buien vanaf zee binnen. Er is een kleine kans op natte sneeuw. Vanavond neemt de bewolking van het noordwesten uit toe en komen er enkele buien voor, mogelijk met onweer. In het oosten kunnen de buien een winters karakter krijgen. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 3°C in het zuidoosten tot 6°C in het noordwesten. De wind is zwak tot matig en komt in de zuidelijke helft uit noord, in het noorden uit west. De wind draait gedurende de dag naar een west tot noordwestelijke richting en wordt matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig. In de avond neemt de wind in het noordwestelijk kustgebied toe naar krachtig tot hard 6-7 Bft en is er kans op windstoten tot 75 km/u.

In de nacht naar dinsdag is het grotendeels bewolkt en valt er vooral in het noorden en midden buiige regen. In het oosten kan de neerslag gepaard gaan met (natte) sneeuw en is er kans op gladheid. De minimumtemperatuur varieert van rond het vriespunt in het oosten tot 5°C in het westen. De west tot noordwestelijke wind is matig tot vrij krachtig boven land en hard, mogelijk stormachtig langs de noord(west)kust. Langs de westkust kunnen eerst nog windstoten tot ca. 75 km/u voorkomen. In de loop van de nacht neemt de wind af.

Dinsdag overdag zijn er zonnige perioden, maar komen er ook nog enkele buien voor. In de loop van de avond breidt een regenzone zich oostwaarts uit over het land. In het oosten is dan wederom (natte) sneeuw mogelijk en kan het lokaal glad zijn. De maximumtemperatuur ligt rond 5°C. De wind draait in de loop van de dag naar het zuidwesten en is overwegend matig. In de avond wordt de wind langs de kust (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 25/01/2021 14.05 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen: Van tijd tot tijd regen of een bui, met name in het oosten en zuiden soms kans op (natte) sneeuw. In de nacht en ochtend lichte vorst. Na donderdag tot en met het weekend iets hogere temperaturen en tijdelijk erg wisselvallig.
Uitgifte: 25/01/2021 04.30 uur LT

Lange termijnverwachting: Maandag 01 februari tot en met maandag 08 februari
Eerst overwegend droog en temperaturen onder de normaal (50-60% kans hierop). Geleidelijk 30-40% kans op een aanhoudend koud weertype met dagelijks 40% kans op (winterse) neerslag, de kans op een overgang naar een weertype met normale temperaturen voor de tijd van het jaar is 60-70%.
Uitgifte: 25/01/2021 04.30 uur LT


{tag_list_title}